Auto-Briljant

AutokorjaamoAutoDu Pont

etusivuyritystuotteetpalveluthinnastoyhteystiedotenglanti

Ajankohtaisia uutisia 17.10.2007

Uusi autonmaalauskammio

Kesällä 2007 saimme käyttöömme uuden autonmaalauskammion, joka on yleensä yksi suurimmista sijoituksista, jonka automaalaamo tietyin väliajoin tekee.

Tässä kammiossa mahtuu maalaamaan hyvin isommatkin autot ja osat. Kammion strategiset mitat ovat 7,00 m(p) x 4,00m(l) x 3,20m(k). Kammion ilmanvaihto on mitoitettu uusille vesiohenteisille maalausmenetelmille, joissa autonmaalauskammiolta vaaditaan erittäin suuria ilmamäärien vaihtuvuuksia, jotta lopputulos on vaatimusten mukainen. Kammion tasainen ilmanvaihto sekä maalaus- ja kuivauslämpötilat ovat automaattisia tietokoneprosessoriohjattuja toimintoja.

Kammion hyvä valaistus on myös tärkeää jotta maalaustyöt onnistuvat mahdollisimman hyvin, näin ollen tämänkin on otettu huomioon kammion valaistusta suunnitellessa joka on toteutettu 52 päivänvaloloisteputken avulla, joiden yhteisteho on lähes 2 KW.

Kammiossa nostetaan lämpötila kuivausprosessin aikana 60 °C:een 20-40 min. ajaksi, tilanteesta riippuen. Kuivausprosessin päättyessä maalattu osa on lähes välittömästi käsiteltävissä, jolloin auton luovuttaminen asiakkaallekin tapahtuu nopeammin.

Laadukkaalla autonmaalauskammiolla varmistetaan autonmaalausprosessin toiseksi viimeinen ja yksi tärkeimmistä vaiheista eli pintamaalin ruiskuttaminen, siten että lopputulos on laadukasta vaatimustasoamme vastaava ja mahdollisimman nopea toimenpide sekä ympäristöä säästävä. Näin säästyy aikaa ja rahaa niin asiakkaalta kuin meiltäkin.

Uuden maalauskammion ja vesiohenteisten automaalien myötä autonkorjausmaalaus toimenpiteemme ovat siirtyneet entistä ympäristöystävällisemmäksi.

kuva 46

1. Uusi auton maalauskammiomme edestä päin

kuva 47

2. Uuden ekologisen maaliruiskun pesurit >>Lue lisää

kuva 48

3. Uuden maalauskammiomme "sydän" eli elektroninen ohjauskeskus >>Lue lisää

kuva 49

4. Maalauskammiomme sisältä, sivusta päin.

 

kuva 52

5. Maalauskammiomme sisäänkäynnin kohdalta. >>Lue lisää

kuva 6

6. Uusi vesiohenteinen maalauslinjamme.

kuva 57

7. Uuden vesiohenteisen maalausjärjestelmämme Color mix-it tietokone. >>Lue lisää

kuva 8

8. Maalisekoitustilamme ovat aina siistit, hyvässä järjestyksessä, ja asianmukaisesti ilmastoitu Turvallisuus on meille tärkeä asia. >>Lue lisää

   
   

Lisätietoja kuvista

  1. Uusi auton maalauskammiomme edestä päin
  2. Uuden ekologisen maaliruiskun pesurit, joilla pestään sekä perinteisiä liuotinpohjaisia että vesiohenteisia maaleja ruiskuista maalaustyön jälkeen. Pesukoneissa on oma ilmanvaihtojärjestelmä joten hajut eivät kiusaa käyttäjää ja ympäristökin säästyy.
    Pesureissa on omat säiliöt vedelle ja pesuliuotteille joissa aineita osittain kierrätetään juuri ympäristön kuormitusta ajatellen. Nykyään vesiohenteisen maalin jätteet ns. "kuagaloidaan" eli vesimaalijäte astiaan laitetaan pulveria, joka sekoitetaan ja sitten maali sakkautuu ja sen jälkeen se lasketaan pesurista erottelusäiliöön, jossa erotellaan vesi ja massa. Tämän prosessin päätyttyä vesi on puhdasta ja voidaan laittaa viemäriin ja itse suodatinpussiin jäänyt massa nostetaan kuivahtamaan, jonka jälkeen se on täysin normaalisti hävitettävää sekajätettä. Näin ollen tästä prosessista ei synny enää lainkaan ympäristölle vahingollista ongelmajätettä.
  3. Uuden maalauskammiomme "sydän" eli elektroninen ohjauskeskus, josta ohjataan kammion toiminta digitaalisesti. Tämän ohjauskeskuksen käyttö vaatii ammattitaitoa ja tarkkuutta. Oikeat lämpötilat ja eri maalausvaiheet ovat tarkasti ajoitettuja.
  4. Maalauskammiomme sisältä, sivusta päin.
  5. Maalauskammiomme sisäänkäynnin kohdalta, maalauskammiomme on varustettu riittävällä valaistuksella, jotta maalaustyöt voidaan suorittaa tarkasti ja virheettömästi. Myös maalauskammion riittävä ilmanvaihto on avaintekijä virheettömän lopputuloksen saavuttamiseen. Kammiomme kattava ilmanvaihto kierrättää ilmaa jopa 23000 m³/tunnissa eli koko kammion ilmatila vaihtuu tunnissa noin 300 kertaa! Tämä tarkoittaa teoreettisesti sitä, että sisään tuleva ilma kammion sisällä vaihtuu täysin joka 12 sekunti. Uusien vesiohenteisien maalien myötä maalauskammiolta vaaditaan yhä enemmän ilmavaihdon kapasiteettia. Uuden kammiomme ilmanvaihtokapasiteetti riittää hyvin uusien vesiohenteisten maalien käyttöön.
  6. Uusi vesiohenteinen maalauslinjamme.
  7. Uuden vesiohenteisen maalausjärjestelmämme Color mix-it tietokone, jonka avulla maalit punnitaan digitaalivaakaa käyttäen. Tietokoneen värikartasto päivitetään useita kertoja vuodessa ja näin pystymme maalaamaan aivan uusimpiakin autoja erinomaisella sävytarkkuudella. Tarvittaessa käytämme sävyn tarkkaan tunnistamiseen auton maalipinnalta siihen suunniteltua tietokonepohjaista spektometria ja näin varmistetaan, että vaikeimmissakin sävyissä lopputulos on mahdollisimman hyvä.
  8. Maalisekoitustilamme ovat aina siistit ja hyvässä järjestyksessä. Tilat ovat asian mukaisesti ilmastoitu, jotta maaleja sekoitettaessa ei ilmaan jää maalin käryjä. Turvallisuus on meille tärkeä asia.

visa...mastercard...visa electron... american express...diners club